Come And Get Them !!


...ή αλλιώς "Μολών Λαβέ".Επιτέλους ήρθε και η σειρά μας να δούμε τους 300....

Θα μπώ κατ΄ευθείαν στο θέμα.

Για όποιον είναι λάτρης του ψηφιακού σινεμά, που με την βοήθεια της φωτογραφίας, της εικόνας και των εφέ μεταφέρει με τέτοιο τρόπο εικονογραφημένα μυθιστορήματα όπως το Sin City και το 300 στην οθόνη, σίγουρα η ταινία είναι ένα επικό αριστούργημα..

Καταπληκτική φωτογραφία και χρώματα, πολύ καλή σκηνοθεσία, σωστή δόση special effect.

Δέν θα μπορούσε να ήταν εντυπωσιακότερη η πιστή μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του -ήδη θαυμάσιου- δημιουργήματος των Miller και Varley.

Σε λεπτομέρειες για την ιστορική της πιστότητα δέν θα μπώ γιατί όπως πολύ σωστα είπε και ο Τιμογιαννάκης (ο μόνος έλληνας κριτικός κινηματογράφου,έμαθα, που δέν έχει θάψει την ταινία) "δέν πρόκειται για ιστορική διάλεξη πανεπιστημίου, είναι μόνο μιά ταινία. Μία μεταφορά ενός κόμικ στην μεγάλη οθόνη, και μόνο έτσι θα έπρεπε να κρίνεται".

Απλά θα κλείσω με ένα απόσπασμα(δυστυχώς μόνο στα αγγλικά για να είναι και πιστό το κλόπι-right!)απο σχόλια των ίδιων των εικονογράφων/συγγραφέων για το βιβλίο τους, πολύ πρίν βγεί η ταινία.

Do not, however, read 300 expecting a strictly accurate history. The Phocians did not "scatter," as Miller describes. His Spartans are mildly homophobic, which is goofy in such a gay society. Miller doesn't say how many Greeks remained for the climactic battle--you'd think 300 Spartans and maybe a dozen others, when there were between 700 and 1,100 Greeks. Herodotus's Histories does not identify the traitor Ephialtes as ugly and hunchbacked, or even as Spartan. 300 establishes a believable connection between Ephialtes's affliction and behavior, but his monstrous appearance, King Xerxes's effeminacy, and the Persians' inexplicable pierced-GenX-African looks make for an eyebrow-raising choice of villain imagery. Nonetheless, 300 is a brilliant dramatization.

1 dreamers replied:

One Happy Dot said...

ΟΚ ΟΚ ΟΚ!

Πάλι θα γίνω γραφική και...θα γράψω! Ειλικρινά ας μου λύσει κάποιος την απορία...Γιατί περιμένουν οι περισσότεροι ότι πηγαίνοντας να δούνε τους 300 θα γεμίσουν τα κενά από το σχολείο που αντί να προσέχουν ιστορία παρακαλούσαν την ελενίτσα να τους δείξει το βρακάκι της με ανταλλαγμα μια καραμέλα? (φτήνια τότε...)
Μπορεί να υπάρχουν ανακρίβειες και λάθη...μπορεί ακόμα και οι 276 κοιλιακοί του Leonidas (Λεοναϊντας) να μην ήταν ακριβώς τόσοι και να έπαιζε στο +/-12...ακόμα και το Warm/hot gates ως Θερμοπύλες να είχαν μια ένσταση να κάνουν...Αλλά η εικόνα, η φωτογραφία, τα χρώματα και πάνω από όλα αυτό το "πάρτα π%^&@# (και μεγάλη η χαρά του γι'αυτό) Ξέρξη" που σου βγάζει ως γνήσιος έλληνας είναι ανεπανάληπτη! Οπότε ας τη δούμε και ας την εκτιμήσουμε γι'αυτο που είναι και ας μην γινόμαστε όλοι Τιμογιαννάκηδες στη θέση του Τιμογιαννάκη και πριονίζουμε καρέκλες!!!

Merci...this is Spartaaaaaaa....boom! <---dustuxos aggelioforos!

I am...

My photo
A proud mom. A fool for love, strawberries, girly stuff, sparkly things and hot bubble baths. I am not a photographer but i adore photography, i am not a chef yet i cook like crazy and i like it! Instagram: instanaf

Dreamers...

Τρελό Shopping!!