Madness from the Underworld...


Την Πέμπτη 21/6 η Αθήνα γιόρταζε την μουσική. Στις μεγαλύτερες πλατείες, σε πολιτιστικά κέντρα, στους πεζόδρομους και σε όποιο μαγαζί γούσταρε την φάση υπήρχαν γνωστά ελληνικά και μη, σχήματα που από το απόγευμα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα με νότες. Πολύ cool. Μόλις είχα τελειώσει τα σεμινάρια μου στο Θησείο και η μελωδία του πιάνου έξω από το ωδείο και πιο κάτω κιθάρες και σαξόφωνο με έκαναν να ξεχάσω την ζέστη που δεν είχε καταλαγιάσει ούτε στις 7:30 το απόγευμα!. Ευτυχώς έγινε θεσμός κι αυτό www.musicday.gr . Και μετά σκέφτομαι…
Όλα αυτά που έγιναν στο Ejekt Festival. Που όλοι παραπονιόμαστε μια ζωή τώρα για το γεγονός ότι τα μουσικά δρώμενα μέχρι πριν 3 χρόνια τουλάχιστον μας προσπερνούσαν αδιάφορα. Δεν είχαμε εγκαταστάσεις λέει. Και μετά αποκτήσαμε. Και τι έγινε; Τώρα δεν θέλουμε να πληρώσουμε 60 € για να δούμε μια συναυλία που θα διαρκούσε τουλάχιστον 8 ώρες και θα συμμετείχαν 3 πολύ καλά συγκροτήματα με ιστορία στην μουσική.
Γιατί να ανεχόμαστε αυτούς τους καταπιεσμένους αστοιχείωτους (γιατί προφανώς για το πλιάτσικο τα έκαναν όλα και όχι για το ακριβό εισιτήριο τελικά) ανεγκέφαλους που με τον τσαμπουκά επειδή δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν εκείνη τη μέρα είπαν να τα σπάσουν όλα;; Γιατί σε τέτοια events δεν υπάρχει αστυνομία stand by για να γλυτώσουμε τα χειρότερα που δεν γλυτώσαμε το Σάββατο; Και μετά από κάτι τέτοια..το άλλο άκρο …..ΜΑΤατζήδες παντού (το είδαμε κι αυτό στους Placebo). Λές και οι συναυλίες είναι διαδηλώσεις. Δεν γίνεται κάτι ενδιάμεσο; Απλά να φυλάσσεται η είσοδος από τους τζαμπατζήδες και να υπάρχουν ορισμένοι για περίπτωση επεισοδίων εκεί κοντά;; Τι ρωτάω και εγώ ποτέ δεν είχαμε, και ποτέ τελικά με αυτά που γίνονται δεν θα αποκτήσουμε, φεστιβαλική παιδεία …..Άσε…ας απολαμβάνουν οι ξένες χώρες τέτοιου είδους γιορτές της μουσικής….εμείς μπορούμε να αρκεστούμε για άλλη μια χρονιά στον Πλιάτσικα στο Λυκαβηττό ε;;
Από το official site των Underworld:UNDERWORLD MEMBER INJURED AS GANG STORMS STADIUM.Underworlds’ Rick Smith, Karl Hyde, Darren Price and crew were caught up in trouble reportedly caused by “anarchists” at the Ejekt Festival in Athens on Saturday night (16/06/07). Underworld were scheduled to close the festival that also included Madness and The Beastie Boys. It is reported that a group of around 30 masked individuals, armed with CS-gas, iron bars and baseball bats stormed the stadium at around 11.20pm as The Beastie Boys were performing. As cars were burned and property damaged, the stadium was evacuated. Underworlds’ Rick Smith was one of the injured. He was hospitalised for a time in Athens, but has now returned to the UK for further treatment. Several other people including security guards were seriously hurt.

p.s. Εννοείται ότι δεν αμφισβητώ ποιοτικά τον Πλιάτσικα. Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ.

1 dreamers replied:

Vangelis said...

Η ιστορία με τους "μπάχαλους" συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πολύ καιρό ακόμα.
Ποια ιδεολογία και ποια εξέγερση στο κατεστημένο?
Η ιδεολογία του πάμε σε ένα χώρο, μπουκάρουμε μέσα έτσι επειδή μας γουστάρει, και μιας και είμαστε μέσα και τα ποτά είναι ακριβά ας σπάσουμε και το μπαρ για να πιούμε?
Η οργάνωση του EJECT? Που για μια ακόμα χρονιά τα έκανε μούσκεμα?
Δεν είμαστε εμείς για κάτι σοβαρό... Τη μια δεν έρχονται τα συγκροτήματα, την άλλη είναι ακριβά τα εισιτήρια. ΟΚ και εγώ θεώρησα για τα γούστα μου το εισιτήριο ακριβό, μιας και δεν είμαι fan αυτών που έπαιζαν. Αλλά δεν πήγα! Τόσο απλά!
Αν ήθελα να πάω, θα τα έσκαγα τα λεφτά.
Χρειάζομαι δάνειο για να πάω σε όλες τις συναυλίες που θέλω... Δεν έχω λεφτά, δεν πάω... απλά πράματα. Δηλαδή όσοι πλήρωσαν για το φεστιβάλ είναι μαλάκες????

Anyways. Οι μπάντες που παίζουν όλο το μήνα σε διάφορα μέρη στην Αθήνα είναι ευχάριστη έκπληξη μέσα στο χάος αυτής της πόλης. Έστω και έτσι ας μπει η μουσική πιο βαθεία μέσα μας ;-)

I am...

My photo
A proud mom. A fool for love, strawberries, girly stuff, sparkly things and hot bubble baths. I am not a photographer but i adore photography, i am not a chef yet i cook like crazy and i like it! Instagram: instanaf

Dreamers...

Τρελό Shopping!!