Athens by Night


Κάτι τέτοιες βραδιές όπως της φωτογραφίας, πανσέληνος στο Ηρώδειο, σε κάνουν να θυμάσαι γιατί σου αρέσει να ζείς σε αυτήν την πόλη.
Όταν γύριζα στο παλιό μου σπίτι αργά το απόγευμα μετά από πολλές ώρες δουλειάς και αφηρημένα από το τζάμι του λεωφορείου έβλεπα την Ακρόπολη φωτισμένη, αμέσως ξέχναγα την κούραση και για 3 λεπτά, όσο την έβλεπα να περνάει και να χάνεται, αυτή η εικόνα με έκανε να χαμογελάω. Κοίτα να δείς που ακόμα στην θέση της είναι και τελικά ο μόνος λόγος που δεν την βλέπεις το πρωί είναι το νέφος και η κακή διάθεση απο την κίνηση που τρώς. Γι΄αυτό αντί να κοιτάς ψηλά το βλέμα φτάνει μέχρι το ύψος του φαναριού που περίμένεις να ανάψει επιτέλους πράσινο.
Και όταν βλέπω από τον Λυκαβηττό την φωτισμένη πόλη να απλώνεται στα πόδια μου θέλω απλά να μείνω και να την κοιτάζω μέχρι να ξημερώσει και το τοπίο να αγριέψει και πάλι.

2 dreamers replied:

Vangelis said...

Και όμως, η Αθήνα μπορεί να είναι και ωραία... έστω και τη νύχτα, αν και μέρα με αεράκι βόρειο, η θέα από το Λυκαβηττό είναι πραγματικά μαγευτική, μιας και η Αίγινα και τα παράλια της Αργολίδας φαίνονται στο πιάτο πίσω μακριά από την Καστέλλα. Από την άλλη μεριά, δεν λέει να δεις... πολύ μπετό ρε γαμώτο...

mirelen said...

Όσον αφορά την Ακρόπολη, κάνε υπομονή μέχρι την Κυριακή! Σου έχω μια έκπληξη... στο πιάτο! Θα σου κοπεί η ανάσα!

I am...

My photo
A proud mom. A fool for love, strawberries, girly stuff, sparkly things and hot bubble baths. I am not a photographer but i adore photography, i am not a chef yet i cook like crazy and i like it! Instagram: instanaf

Dreamers...

Τρελό Shopping!!